Studio19Sthlm_logo

Film: Kilogram
Musik: iida - Life will kill you

studio19sthlm - en samlingsplats för kreativa egenföretagare i centrala Stockholm.

Studio19Sthlm tillhandahåller kreativa rum för musik, undervisning och administrativt arbete för kreativa egenföretagare. Genom en lokal med kontorslandskap, sofflounge, studio, kök, och två studiorum för undervisning, rep, podcastinspelning, event, konferens m.m. kan egenföretagaren få ett sammanhang och kolleger som skapar inspiration, ger mer kunskap och ett större nätverk.

Du behöver inte ha eget företag eller vara verksam inom en viss bransch för att vara i Studio19Sthlm.
Alla är välkomna!

pressmeddelande 2013-11-19

Inget vanligt kontor – Studio19Sthlm vill få Sibirien att blomstra av kreativitet.

Nu öppnar dörrarna för Studio19Sthlm – en samlingsplats för kreativa småföretagare i Vasastan. Förhoppningen är att vara ett kreativt center och en resurs för människor i området.

– För oss har det alltid varit viktigt att ha tillgång till olika typer av kreativitet, säger Anna Wiborg, en av grundarna av Studio19Sthlm. Som tonåringar drömde hon och vännerna, Maria och Therese Alvebro, om ett eget ställe i stan där de kunde samla kreativa människor. Det stället visade sig finnas på Roslagsgatan, mitt i Vasastan-området som även kallas Sibirien.

– Vi trodde kanske att det skulle hända om sju till tio år. Men plötsligt sitter vi här på ett kontrakt. Och den 19 november inviger vi äntligen Studio19Sthlm officiellt, säger Anna Wiborg. Just nu är det omkring femton personer från olika yrkesområden – allt från webbdesign och film till mode och musik – som hyr in sig i lokalerna.

Oavsett om man behöver en hemsida eller vill ta en sånglektion ska man veta att man kan vända sig till Studio19Sthlm. Nu hoppas Studio19Sthlm hitta fler som vill hyra in sig och att man får spela en roll för att lyfta företagsamheten i området.

– Fler och fler intressanta butiker och restauranger har öppnat här och jag tror att vi kommer kunna vara en del i att uppmuntra fler att tro på området. Att det får bli en positiv spiral helt enkelt, säger Anna Wiborg.